Choď na obsah Choď na menu
 


Všeobecne k projektom

1. 1. 2016

Ako si vyberiem projekt?

 

Napíšte mi mail, alebo povedzte v škole. Potrebujem mená všetkých ľudí v skupine, triedu, tému - ak ešte nie je obsadená. V jednej triede nemôžu mať dve skupiny ten istý projekt.

 

 

Koľko mám na projekt času?

 

Prezentovať a hodnotiť projekty budeme na konci polroka, na presnom termíne sa dohodneme. Vybrať si projekt môžete kedykoľvek. 

 

 

Chceme byť väčšia skupina, ako sa píše v zadaní. Môžeme?

 

Nie. Ak máte pocit, že existuje závažný dôvod, napíšte/povedzte a uvidíme. Menšia skupina môže teoreticky byť.

 

 

Ako sa projekt prezentuje a odovzdáva?

 

Forma prezentácie, ak nie je v zadaní, je na vás (PowerPoint prezentácia, poster, zaspievať...). Musíte mi ale odovzdať prácu, v ktorej budete mať tému spracovanú, a to aspoň dva dni pred prezentáciou. Súčasťou práce musí byť zoznam použitej literatúry. Práca (ak to nie je napr. scenár) by mala mať krátky úvod, v jadre rozobratý problém, ktorým sme sa zaoberali, v závere zhrnutie toho, čo sme zistili. A zoznam použitej literatúry (knihy, webové stránky, články...).

 

 

Ako je projekt hodnotený alebo čo z toho mám?

 

Máte z toho dobrý pocit, predsa!

Projekt hodnotím iba známkou 1 alebo nič (nič iba v prípade silného odfláknutia alebo príliš veľkých chýb). Čo sa týka tej jednotky, za projekt bude mať váhu 10, ak to bude taký normálny neodfláknutý projekt, a váhu 15, ak to bude skutočne dobrý projekt (tj prekoná moje očakávania). 

 

 

Aký je to odfláknutý projekt?

 

Napríklad projekt, ktorý urobíte systémom CTRL+C, CTRL+V a CTRL+P z nejakej internetovej stránky. To sa vám aj tak nepodarí, pretože témy sú stavané tak, aby to nešlo.

 

Ak jeden človek zo skupiny spraví všetko a ostatní sa zvezú, tak samozrejme, že tí ostatní body nedostanú, a ten jeden tiež úplne nepochopil koncept skupinovej práce, takže jednotku s váhou 15 tiež nedostane.

 

Rovnako ak je v projekte množstvo chýb, je urobený len tak, aby nejaký projekt bol, alebo evidentne vidno, že bol robený na poslednú chvíľu (áno, tieto veci vidno), tak nedostanete za takýto projekt známku. 

 

Verím tomu, že odfláknuté projekty nebudú. Nezabudnite, že v projekte je najdôležitejší váš vlastný prínos, teda to, čo vytvoríte vy sami, nie to, čo odniekiaľ prevezmete.

 

 

Stále neviem, čo s tým, neviem, či tam toto môže byť, neviem, či je toto v pohode, nie je mi jasná nejaká fyzika, ktorú potrebujem v projekte, mám nejaký iný problém súvisiaci s projektom, fyzikou, matikou alebo niečím ďalším: 

 

Konzultácie mailom: Píšte na KSrokova@gmail.com, priamo píšte otázky.

Konzultácie osobne: V prípade, ak máte nejaké zložitejšie otázky alebo sa to nedá riešiť mailom, píšte na KSrokova@gmail.com a dohodneme sa na stretnutí niekedy v škole. Zastihnúť ma osobne je niekedy nadľudský výkon.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.